torstai 17. maaliskuuta 2011

La cuisine lyonnaise

Pahoitellakseni pitkäksi venähtänyttä bloggaustaukoa päätin inspiroitua Lyonin asemasta Ranskan kulinaristisena pääkaupunkina ja arvostella muutamia viimeisen viikon aikana nauttimiani aterioita. Ravintolana on toiminut viereisen insinöörikoulun École Centralen kanttiini, tuttavallisemmin Resto'U. Aterian hinta on opiskelijoille 3 euroa sisältäen jälkiruuan, salaatin ja pääruuan. Lisäkkeeksi voi valita mehua tai limsaa hintaan 0,90 euroa, tai lasin viiniä, 0,50 euroa :D Todella tyypillisen ranskalaista..


Ateria 1

Ateria 1:
Naudanlihapizza
Omenamehua
Maissisalaattia
Jälkiruokaleivos

Pitsa hieman kuivakka, mutta miellyttävän kookas hintaansa nähden. Pohja ohut, mutta ei rapea. Salaatit ovat täällä oudon mausteisia, mutta salaatin sijaan saa valita myöskin hedelmän tai leikkelettä/juustoja leivälle. Jälkiruokaleivos jatkoi samalla kuivakkaalla linjalla pitsan kanssa, mutta yllätti imelyydellään.
Hinta: 3,90 €
     Kokonaisarvosana: ***


Ateria 2

Ateria 2:
Burgundin pataa, vihreitä papuja ja kermaperunoita
Maissisalaattia
Patonki
Kirsikkajogurtti
Appelsiinimehua

Burgundin pata oli mureudeltaan täydellistä ja maultaan erinomaista, miinusta ainoastaan kylmyydestä. Pavut ja kermaperunat lähentelivät myös kylmyydeltään jäisiä, mutta olivat siitä huolimatta maukkaita. Kaiken kaikkiaan erittäin onnistunut annos, kriitikon suosikki! Tästä olisi iskäkin tykännyt ;)
Hinta: 3,90€
Kokonaisarvosana: *****


Ateria 3


Ateria 3:
Kuorrutettua seitä
Selleri(?)gratiinia
Perunoita
Surimia
Patonki + Jogurtti

Kuorrutettu sei oli  melko mautonta ja lillui rasvassa. Gratiini erittäin onnistunutta, joskaan siihen käytetyn kasviksen/juureksen/vihanneksen laatu ei koskaan selvinnyt kriitikolle. Maku muistutti hienoisesti selleriä, joskin väri oli vihreä.Valistuneet lukijani, kertokaa, mitä ihmettä söin! :D Salaatin sijaan valitsin tänään vaihtelun vuoksi lisukkeeksi japanilaista surimia. 
Hinta: 3,00€
Kokonaisarvosana: **

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti