torstai 14. huhtikuuta 2011

Lomailua

Taas on vierähtänyt luvattoman pitkä aika edellisestä blogipostauksesta. Selityksenä tälle on ensin kolmen viikon sairasteluputki ja sitten viikko matkailua ympäri Ranskaa.

Noin kuukausi sitten sain tosiaan flunssan, joka ei mennyt millään ohi ja päädyin lopulta käymään lääkärillä täällä Ecullyssä. Lääkärillä käynti on täällä välttämättömyys jos haluaa saada sairaslomaa koulusta, sillä kursseilta saa olla vain kaksi kertaa pois tai muuten koko kurssi mitätöidään. Lääkärintodistuksella poissaoloja saa olla enemmän. Koska matkustelujen takia poissaoloja on kertynyt jo sallittu maksimimäärä, sain onneksi lääkäriltä todistuksen jolla sain olla 3 päivää pois koulusta ja lepäillä.

Viime viikon keskiviikkona, kun vihdoin olin terveempi, lähdin jälleen käymään Marseillessa. Kaupunki on edelleen yksi suosikkejani etelä-Ranskassa, vastoin yleistä täällä vallitsevaa mielipidettä. Mielestäni Marseille on kaunis ja turvallinen kaupunki, kunhan pysyttelee keskustassa eikä liiku iltaisin ulkona yksin. Toki esimerkiksi Saint-Charlesin juna-asemalla istuessamme näimme mm. kun vieressä ostettiin ja myytiin huumeita. Mutta ehkä osa kaupungin viehätyksestä tulee juuri tästä kontrastista uskomattoman upeiden maisemien ja rakennusten sekä tietyn rähjäisyyden ja "vaarallisuuden" välillä... Sää Marseillessa oli aivan loistava, joten otimme 2,5 tunnin risteilyn läheisille Calanqueille, jossa vesi oli kirkkaan turkoosia ja ihmiset ottivat aurinkoa pienissä poukamissa.

Marseille, jälleen :)


Calanques

Laivaretki


Calanques


Sunnuntaina lähdimme bussilla Annecyn pikkukaupunkiin, Ranskan Venetsiaan. Se sijaitsee kahden tunnin matkan päässä Lyonista, pienen kirkasvetisen järven rannalla. Korkeista odotuksista johtuen paikka osoittautui hienoiseksi pettymykseksi, lähinnä koska se oli tupaten täynnä turisteja. Bussilasteittain pääosin saksalaisia ja ranskalaisia eläkeläisiä parveili kaikkialla, ja hinnat kahviloissa ja ravintoloissa olivat selvästi kalliimpia kuin Lyonissa. Järvi ja sitä ympäröivät vuoret olivat kauniita, joskin itse kaupunki oli melko pieni ja nopeasti nähty. Yksi hyvä idea voisi olla vuokrata polkupyörä ja pyöräillä järven ympäri.

Annecy

Ranskan Venetsia :)

Lac Annecy


Maanantai-aamuna jatkoimme matkaa bussilla Sveitsin puolelle Geneveen. Siellä meillä oli kuutisen tuntia aikaa tehdä pakolliset suklaaostokset sekä syödä lounasta. Valitettavasti juustofondue jäi tällä kertaa väliin, sillä +23 asteen helteessä se olisi ollut todennäköisesti liian kuumottava kokemus.

Genevejärvi

Geneve

Geneve


Tiistaina koittikin sitten paluu arkeen 12 tunnin luentoputken muodossa... Koululla tuli istuttua kahdeksasta aamulla kahdeksaan illalla, välissä vain tunnin ruokatauko. Onneksi tiistain lisäksi koulua on vain torstaisin, joten viikossa on 5 päivää lomailuun ja matkusteluun :) Ensi viikolla on muuten odotettavissa vieraita Suomesta, kun äiti, isä sekä veli saapuvat Lyoniin viettämään pääsiäistä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti