tiistai 15. helmikuuta 2011

Ensivaikutelmia

Kirjoitetaanpa tähän samaan vielä selostus tästäkin päivästä. Eli tänään on siis toinen päivä täällä, ja se starttasi klo 8.30 PNB Paribas -pankin tarjoamalla aamiaisella koululla. Samalla oli mahdollisuus avata pankkitili kyseisessä pankissa, ja lähes kaikki vaihtarit taisivatkin näin tehdä. Tilin avaamiseen vaadittiin passi ja todistus osoitteesta Ranskassa, ja osoitteenihan täällä on :


Le GALION
Chambre 007
38 Avenue Guy de Collongue
69130 Ecully
FRANCE

Kokeilkaapa lähettää vaikka kortti, niin saisin tietää toimiiko tuo osoite! :D

Itse aamiainen oli kyllä pettymys, vain pain au chocolatia, paahtoleipää ja nutellaa sekä teetä ja appelsiinimehua. Itse en ole noin ällömakeitten aamiaisten ystävä, mutta muille eurooppalaisille näytti kyllä kelpaavan. Heitä selvästi yökötti kun sanoin, että Suomessa aamiaisella on yleensä leipää tai puuroa tai jotain muuta tuhdimpaa. :D Muut vaihtarit täällähän ovat pääosin Saksasta, Espanjasta, Italiasta, Venäjältä ja muutama Aasiasta ja USA:sta.

Aamiaisen jälkeen lähdin Marisan kanssa Lyonin keskustaan. Bussi numero 55 viereiseltä Ecole Centralin pysäkiltä kulkee suoraan Perrachen juna-asemalle keskelle kaupunkia. Matka kestää noin 15 minuuttia riippuen liikenteestä, ja Perrachelta pääsee suoraan kaupungin ostoskaduille. 





Lyonin keskusta sijoittuu Saône- ja Rhône-jokien väliselle alueelle, ja rakennukset ovat vanhoja ja kauniita. Ravintoloita ja paikallisia bouchoneita on paljon, samoin kuin kenkäkauppoja ja vaatekauppoja. Söimme salaatit pikku kahvilassa ja ostettiin vielä tarte tatinit (pienet aprikoosipiiraat) mukaan Le Galioniin vietäviksi. Salaatti maksoi 10 euroa ja tarte tatin 3,5 euroa, Suomen hintatasoa siis tai jopa vähän kalliimpaa. Kengät sen sijaan näytti olevan todella halpoja, nahkakenkiä sai 20-40 eurolla vaikka minkälaisia. Täytyykin myöhemmin lähteä kunnolla shoppailemaan.








Kaupunkivisiitin jälkeen kävin vielä Carrefourissa ostamassa tyynyn ja ruokaa, ja sitten suunnittelimme keittiössä viikonlopuksi matkaa Marseilleen, Aix-en-Provenceen tai Avignoniin, ehkäpä kaikkiin. Meillä on nyt torstaista sunnuntaihin vapaata ennen kuin kurssit alkavat, sopiva hetki minilomalle siis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti