tiistai 15. helmikuuta 2011

Jyväskylä-Helsinki-Riika-Pariisi-Lyon

Sunnuntaiaamuna kello 4.30 lähdimme ajamaan Jyväskylästä Helsinki-Vantaalle, josta Air Balticin oli määrä kuljettaa minut laukkuineni Riikan kautta Pariisiin Charles de Gaullelle 92 euron hintaan. Matkaa höysti edellisenä päivänä noussut 37,5 asteen kuume (joka minulle on jo melko korkea), mutta särkylääkkeiden voimalla päätin silti lähteä. Balticin lennot olivatkin aikataulussa ja 9.20 kone suuntasi kohti Latviaa. Vaihto Riikassa oli kohtuullisen miellyttävä, tosin kentän wc-tilat eivät ihan vastanneet suomalaisia odotuksiani. Sen korvasi kuitenkin miellyttävä yllätys koneessa: sain itselleni kokonaisen penkkirivin, ja kone oli muutenkin puolityhjä. Lento vierähti leppoisasti uinuen ja Pariisiin laskeuduin 13.20 paikallista aikaa, jonka jälkeen suunnistin terminaalista TGV:n juna-asemalle. Pienen odottelun jälkeen pääsin roudaamaan tavarani junaan, ja onnekseni ranskalaiset olivat kohteliaita ja ystävällisiä, sillä yksin 23 kilon kiskominen vaunuun ei olisi onnistunut. Juna puksutti Lyoniin 2 tuntia, ja Part-Dieun asemalta otin taksin asuntolalle. Taksikuski oli todella herttainen lyonilainen pappa ja jutteli koko matkan mukavia ranskaksi. Hän jäi vielä asuntolan pihaan varmistamaan, että pääsen varmasti sisälle! Aww.

Le Galionin caretaker Philippe tulikin pian avaamaan oven ja esitteli minulle huoneeni. Huone on ensimmäisessä kerroksessa (huom. täällä ground floor eikä first floor, kuten aina sanon ! :D) ja ihan ok siisti, tosin huoneesta löytyvät  peitto ja tyyny eivät oikein miellyttäneet ruskeine tahroineen. Onneksi oma makuupussi oli mukana ja pääsin unten maille siirojen vilistyksen siivittämänä.

Seuraavana aamuna lähdin läheiseen ostoskeskukseen samassa kerroksessa asuvan Marisan kanssa, ja sain hankittua ruokailuvälineet, lakanat, pyyhkeitä ja muuta tarpeellista. Centre Commercial Ecully Grand Ouest on valtava paikka ja sille voisi omistaa myöhemmin jopa oman blogipostauksen. Erityisesti vaikutuksen tekivät supermarket Carrefourin hedelmävaa'at, jotka tunnistavat punnittavan hedelmän skannaamalla sen ja mitään numeronappeja ei tarvitse painella! Ainakin Jyväskylän maalaistollosta tämä vaikuttaa lähes taikuudelta :D

Klo 14 olikin sitten jo kaikille vaihtareille pakollisen orientation meetingin aika. Meetingissä käytiin läpi käytännön asioita ja mikä tärkeintä: saimme tunnukset yliopiston WiFi -verkkoon! Tämän jälkeen opiskelijajärjestö iLink esitteli vielä koulun eri rakennukset ja kierroksen päätteeksi oli coctailtarjoilu. Sitten kaikilla olikin jo kiire päästä säätämään läppäreitä ja skypettämään ja mesettämään kotimaihinsa. Osa porukasta lähti clubille Lyonin keskustaan, mutta itse päätin kuumeisen olon vuoksi skipata tämän ja ottaa sensijaan pitkät yöunet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti